016-200 20 20 info@gjerdesagen.se

Om Gjerdesågen

“25-30 års livslängd kan man räkna med vid rätt underhåll”

gjerdesågen
Orginalet bland byggsågar

GJERDESÅGEN © är en helnorsk produkt, ett varumärke känd för sin yppersta kvalitet, precision och mycket långa livslängd.

Användarna kan vara trygga i att de gör rätt val när de investerar i dessa produkter. Sågarna tillverkas av Ernex AS i Halden norr om Strömstad. En normal livslängd för en Gjerdesåg är upp till 25 år vid rätt underhåll. Med ett komplett lager av reservdelar till alla modeller, och en lång erfarenhet av service och reparationer så kan du känna dig trygg för framtiden.

En unik historia

Gjerdesågen bär på en unik historia, få produkter och varumärken har under så lång tid totalt dominerat och satt standarden för en brasch.

Det var den norska snickaren Arne Gjerde som utvecklade världens första byggsåg med svängskiva. Med en bakgrund i byggbranschen såg Arne Gjerde ett klart behov för bättre och mer effektiva hjälpmedel. Han kombinerade de på den tiden kända principer från existerande byggsågar, med den revolusionerande användningen av svängskiva och kulledsarm. Produkten blev efterhand så känd att i dag är en byggsåg synonym med ”Gjerdesågen®”. Från 1950 fram tills i dag, har det sålts fler än 350.000 sågar.

Under årens lopp har det utvecklats ett komplett program av tillbehör som tillfredsställer de professionella krav som förväntas av en byggsåg. Trots att sågen har förbättrats och utvecklats under årens lopp så är grundkonceptet fortfarande detsamma. I dag säljs sågarna till ett tiotal länder. Detta är ett bevis på att för tusentals av professionella hantverkare så finns bara ett alternativ som täcker de allra flesta behov: Gjerdesågen.

Modeller

År

Länder

Antal sålda sågar

gjerdesågen -en trygg investering

sågar

Efter 70 års utveckling och förfining vet vi hur sågarna fungerar bäst. Gjerdesågen har ett unikt koncept som visat sig överlägset under lång tid.

tillbehör

Smarta tillbehör som är anpassade för flera olika modeller gör investeringen ekonomisk och trygg.

reservdelar

Ett komplett reservdelslager säkrar att du kommer kunna använda din såg för lång tid framöver. 

Gjerdesågens
unika koncept

Hemligheten bakom Gjerdesågens framgång är dess unika koncept, man har justeringsmöjligheter för alla typer av arbete.

Oavsett hur man snurrar och kränger sågklingan så har man alltid lyftarmen på samma sida av bordet. Svängskivan kan snurras i 0-135 grader och sågklingan kan vinklas i 0-45 grader samtidigt. Omställningen är enkel och man är snabbt igång igen. Detta innebär att man har en såg som både kan kapa, klyva och gera.